Rețetă Prăjitură cu ciocolată (Bucătărie mexicană)
Vizite: 1990
Timp preparare: 55min
Dificultate: medie
4127
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 3 buc oua- 250 g zahar pudra
- 180 g unt
- 280 g ciocolata
- 40 g faina
- apa
Preparare:
Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu 200 g zahar pudra, se adauga faina si cateva picaturi de apa, amestecand energic.Se opresc doua tablete de ciocolata pentru glazura, iar restul se pune la topit cu foarte putina apa, intr-o cratita.
Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul si se amesteca.
Se toarna acest sos peste crema de oua, amestecand cu grija si adaugand incetul cu incetul albusurile batute spuma.
Intr-o forma de tort unsa cu unt se pune o hartie alba, unsa tot cu unt si se toarna compozitia.
Se lasa la cuptor, la foc iute, aproape jumatate de ora.
Glazura: se lasa sa se topeasca intr-o craticioara, pe foc foarte mic, tabletele de ciocolata. Cand s-a racit putin, se adauga 3 linguri de zahar si 40 g de unt, amestecand bine.
Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu ciocolată (Bucătărie mexicană):
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...