Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu ciocolată (Bucătărie mexicană)

Vizite: 1990
Timp preparare: 55min
Dificultate: medie
4127

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 3 buc oua
- 250 g zahar pudra
- 180 g unt
- 280 g ciocolata
- 40 g faina
- apa

Preparare:

Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu 200 g zahar pudra, se adauga faina si cateva picaturi de apa, amestecand energic.

Se opresc doua tablete de ciocolata pentru glazura, iar restul se pune la topit cu foarte putina apa, intr-o cratita.

Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul si se amesteca.

Se toarna acest sos peste crema de oua, amestecand cu grija si adaugand incetul cu incetul albusurile batute spuma.
Intr-o forma de tort unsa cu unt se pune o hartie alba, unsa tot cu unt si se toarna compozitia.

Se lasa la cuptor, la foc iute, aproape jumatate de ora.

Glazura: se lasa sa se topeasca intr-o craticioara, pe foc foarte mic, tabletele de ciocolata. Cand s-a racit putin, se adauga 3 linguri de zahar si 40 g de unt, amestecand bine.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu ciocolată (Bucătărie mexicană):

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire