Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu nucă

Vizite: 1495
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
2686

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 8 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 250 g nuca
- zahar vanilat, rom, coaja de lamaie

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar pana se topeste zaharul, adaugandu-se treptat faina.

Se pun albusurile batute spuma. Dupa ce se pun albusurile se amesteca incet ca sa ramana bule de aer in aluat.

Se pune nuca, se amesteca totul. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc potrivit cam 40 minute.

Se orneaza cu nuca macinata si se taie in patratele potrivite ca marime.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu nucă:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire