Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjiturele cu migdale

Vizite: 1869
Timp preparare: 70min
Dificultate: redusa
Rețetă Prăjiturele cu migdale
980

CALORII

18

PORTII

Ingrediente/compozitie:

120 g fulgi de migdale
30 g zahar tos
un albus de ou
cateva picaturi de esenta de vanilie
o lingura de unt topit
o lingura de faina

Preparare:

Amestecati zaharul, albusul si esenta de vanilie intr-un bol. Adaugati fulgii de migdale si amestecati usor, astfel incat toti fulgii sa fie acoperiti de lichid. Adaugati si untul topit. Acoperiti bolul cu o folie de plastic si lasati-l la temperatura camerei pentru 30 de minute.
Cerneti faina in bol si amestecati-o usor cu celelalte ingrediente. Mai lasati bolul la temperatura camerei pentru inca 20 de minute.
Preincalziti cuptorul la 160 C. Cu o lingura presarati compozitia pe o tava cu hartie de copt intr-un strat cat mai subtire, astfel incat sa aiba aproximativ 6-7 cm in diametru. Coaceti prajiturelele pentru 12-15 minute, dupa care scoateti tava din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Merg foarte bine cu un ceai sau o cafea.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjiturele cu migdale:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire