Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pricomigdale

Vizite: 1766
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
3104

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g nuci sau alune
- 300 g zahar
- 6 buc oua
- 40 g faina
- 1 ml esenta de migdale
- 2 plicuri zahar vanilat

Preparare:

Nucile sau alunele se macina, se amesteca cu zaharul si albusurile de oua.

Se pune vasul la un foc potrivit, amestecandu-se bine cu o lopatica de lemn, pana ce se infierbanta.

Se ia vasul de pe foc si se raceste, se aduga faina, zaharul vanilat si esenta de migdale.

Se toarna compozitia cu un pos sau cornet in tavi captusite cu hartie alba, in forme rotunde sau lungi si se coc la cuptor la un foc potrivit.

Dupa ce s-au copt, se desprind de pe hartia unde s-au copt, cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa, cu care se uda spatele hartiei pe care s-au pus pricomigdalele si se lasa cateva minute sa stea pe planseta si apoi se aseaza pe un platou.


Analiza ingredientelor rețetei Pricomigdale:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire