Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Profiterol pentru consomeuri

Vizite: 1673
Timp preparare: 35min
Dificultate: medie
634

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10-15 portii:

- 35 g unt;
- 70 g faina;
- 100 ml apa;
- 2 oua;
- un varf de cutit de sare.

Preparare:

Apa se pune la fiert cu unt si un praf de sare. Cand a dat in fiert, se adauga faina in bloc si se amesteca repede, pentru a nu forma cocoloase. Se amesteca continuu si se tine la foc mic, pana cand nu se mai lipeste.

Se trage de pe foc, se adauga ouale si se amesteca bine. Coca obtinuta se pune in posul cu dui, cu care se fac galuste mici sferice ce se pun pe hartie pergament (sau tava unsa cu ulei si pudrata cu faina).

Se introduc la cuptor si se coc la foc potrivit pana ce devin aurii. Profiterolul se adauga in consome fierbinte numai inainte de servire.


Analiza ingredientelor rețetei Profiterol pentru consomeuri:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire