Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu susan

Vizite: 1823
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
1372

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 buc. piept de pui (aprox 150 g),
- 2 linguri unt,
- 2 linguri sos de soia,
- 100 g faina,
- 75 g seminte susan,
- sare,
- piper

Preparare:

Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hartie de copt.

Puiul se da prin sosul de soia si se preseaza pe hartia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas yena (sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit.

Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnandu-se o singura data din sosul din tava peste pui.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu susan:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Semințe de susan
Avantaje: Semințele de susan sunt o sursă bună de seleniu, magneziu și fosfor, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Consumul excesiv de semințe de susan poate provoca iritații în stomac și colon. Pot scădea tensiunea arterială. Pot scădea nivelul zahărului din sânge. Pot crește riscul de sângerare. S...
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire