Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui în sos de brânză

Vizite: 4420
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1784

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 linguri de unt
- 200 ml lapte
- 100 g branza Cheddar
- 1 si 1/2 piept de pui dezosat
- sare
- putin busuioc uscat

Preparare:

Pieptul de pui se spala si apoi se taie cubulete. Se caleste in unt. Separat se pun doua linguri de unt intr-o cratita, pe foc, se adauga branza Ceddar rasa, apoi treptat, laptele.
La sfarsit se adauga praful de busuioc, pentru a-i da un plus de aroma.
Sosul se toarna peste carnea de pui in prealabil calita si se mai lasa putin pe foc pentru a se intrepatrunde aromele.
Se serveste cu salata verde.


Analiza ingredientelor rețetei Pui în sos de brânză:

Branză Cheddar
Avantaje: Brânza Cheddar este o sursă bună de proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Brânza Cheddar este bogată în grăsimi saturate....
Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire