Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui la cuptor cu oțet balsamic

Vizite: 2867
Timp preparare: 140min
Dificultate: medie
1716

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 6 portii:

- 1 pui intreg
- 1 lingura de rozmarin proaspat sau 1 lingurita de rozmarin uscat
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 8 fire de rozmarin proaspat
- 1/2cana de otet balsamic
- 1/2 lingurita de zahar brun
- piper negru

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se spala bine puiul pe interior si pe exterior cu apa rece si se lasa sa se usuce.
Intr-un vas mic, se amesteca rozmarinul cu usturoiul pisat. Se indeparteaza pielea si se unge puiul cu ulei de masline, apoi cu mirodeniile. Se presara cu piper, se pun 2 fire de rozmarin in interiorul puiului si se leaga picioarele.

Puiul se pune intr-o tava si se da la cuptor, timp de aproximativ 1 ora si 20 minute. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava. Cand se rumeneste, puiul se scoate din cuptor si se pune pe un platou.

Intr-o cratita, se amesteca otetul balsamic cu zaharul brun si se incalzeste, nelasand sa fiarba.
Se taie puiul si se acopera cu otetul balsamic. Se decoreaza cu firele de rozmarin ramase si se serveste imediat.


Analiza ingredientelor rețetei Pui la cuptor cu oțet balsamic:

Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu. Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire