Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pulpe de pui la grătar

Vizite: 1929
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
Rețetă Pulpe de pui la grătar
1500

CALORII

1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pulpele de pui
sare
piper
ierburi aromatice
ulei de masline
usturoi zdrobit
boia dulce
zeama de lamaie

Garnitura din cartofi natur
decor din ardei gras rosu, salata verde, rosii cherry

Preparare:

putem cumapra pulpe direct condimentate sau le condimentam astfel: Se spala pulpele (se parlesc daca mai este nevoie) se cresteaza un pic cu cutitul apoi se "maseaza" cu sare, piper, boia dulce, usturoi zdrobit, se picura pe ele ulei de masline si zeama de lamaie.

Se lasa cel putin 30 de min sa se marineze apoi se incinge gratarul se pun pulpele pe gratar, se intorc pe ambele parti

inainte de servire se infashoara pulpelela baza in folie de staniol


Analiza ingredientelor rețetei Pulpe de pui la grătar:

Pulpe de pui (fripte, grătar)

Carnea de pui poate fi o opțiune mai sănătoasă decât carnea roșie, mai ales dacă alegi carnea de piept de pui. Cu toate acestea, mulți oameni preferă gustul pulpelor de pui. Ele sunt ...

Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire