Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Rață cu portocale

Vizite: 1365
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- 1 rata mare
- 1/2 cana (125 ml) vin de orez
- 1/2 cana (125 ml) otet negru chinezesc
- 1/2 cana (125 ml) sos de soia dulce (kecap manis, poate-l gasesti pe acolo)
- 1/2 cana (125 ml) sos de soia obisnuit
- 1 cana (250 ml) suc de portocale
- 1/2 cana ciuperci uscate (shitake daca gasesti) si puse in 250 ml de apa sa se moaie
- 1/4 cana coaja de portocala rasa
- 1 lingurita cuisoare,
- 1 lingurita anason,
- 1 lingurita pudra de chili (ardei iute)
- 4 bucati de coaja de scortisoara
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 1/2 cani de portocale taiate,
- 1 ceapa medie,
- 6 catei de usturoi

Preparare:

Intr-o cratita mica combina otetul, vinul de orez, amandoua sosurile de soia, sucul de portocale and apa de pe ciuperci. Lasa sa dea in clocot.

Adauga coaja de portocale, anasonul, pudra de chili, bucatile de scortisoara, si piperul. Redu focul.

Rata tai-o in bucati si pune-o intr-un vas pentru fript. Acoper-o cu portocalele taiate, ceapa, usturoi si ciupercile taiate mari. Adauga 1/2 din sosul de mai sus peste rata. Frige-o cca. 1 ora, pune din sosul din tava peste rata la fiecare 5-10 minute.

Restul de sos lasa-l sa dea in clocot inca putin apoi pune-l peste rata.


Analiza ingredientelor rețetei Rață cu portocale:

Anason (semințe)
Avantaje: Semințele de anason sunt o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Ceaiul de semințe de anason înlatura flatulența, crește apetitul și ajută la dig...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu. Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale. Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale. Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Rață
Avantaje: Carnea de rață are un conținut scăzut de sodiu. Este valoroasă pentru tratarea sindromului premenstrual și pentru femeile însărcinate....
Dezavantaje: Carnea de rață este bogată în grăsimi saturate....
Soia
Avantaje: Soia este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, proteine, tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Aliment util în prevenirea cancerului de sân și de prosta...
Dezavantaje: Utilizarea pe termen lung a suplimentelor de izoflavonă de soia a fost legată de hiperplazia endometrială....
Sos de soia dulce
Avantaje: Poate înlocui sarea în alimentație....
Dezavantaje: Sosul de soia este bogat în sodiu. Conține monoglutamat de sodiu....
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire