Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă de curcan cu brânză

Vizite: 1637
Timp preparare: 55min
Dificultate: medie
2443

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg piept de curcan
- 3 linguri samburi de pin
- 2 catei usturoi
- 200 g branza feta
- coaja de la o lamaie
- sare
- piper
- cimbru
- patrunjel
- un fir busuioc si unul tarhon

Preparare:

Carnea se spala si apoi se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Samburii de pin se rumenesc intr-o tigaie fara ulei apoi se toaca marunt. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca branza rasa cu usturoiul si semintele de pin, coaja de lamaie si verdeata tocata. Se intinde compozitia pe carne, se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie. Se inveleste in folie de aluminiu si se coace 50 min. Se lasa 10 min sa se odihneasca, se scoate folia si carnea se taie felii.
Se serveste alaturi de salata de rosii si cartofi cu rozmarin.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă de curcan cu brânză:

Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de curcan
Avantaje: Pieptul de curcan fără pieliță este cea mai slabă carne....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire