Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată boeuf dietetică

Vizite: 18037
Timp preparare: 75min
Dificultate: redusa
196

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g carne de vaca sau de pasare fiarta
- zarzavat fiert (1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 telina)
- 1 cartof mare fiert
- 1 mar nearomat
- sos de maioneza dietetic
- patrunjel verde

Preparare:

Se taie in cuburi carnea si legumele. Se rade marul. Se amesteca toate ingredientele cu sosul de maioneza preparat cu multa zeama de lamaie.

Analiza ingredientelor rețetei Salată boeuf dietetică:

Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roÈ™ie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conÈ›ine cantități mai mari de fier decât puiul sau peÈ™tele.

De obicei,...

Cartofi fierți in coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii fierți conțin vitamina C, vitamina B6 și potasiu, avand un continut scazut de grăsimi saturate și sodiu. Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă....
Dezavantaje: Cartofii pot afecta controlul zahărului din sânge. Cartofii pot interacționa cu medicamentele beta-blocante și anticoagulante....
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire