Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu ardei iute

Vizite: 2609
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
6250

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg ardei iuti,
- 1 kg ardei grasi,
- 1 kg gogosari,
- 1 kg ardei capia,
- 3 kg ceapa,
- 2 l otet,
- 1 kg zahar,
- sare dupa gust.

Preparare:

Se spala bine toate ingredientele, se curata de seminte si se taie fidelute, dupa care se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine.

Se dizolva sarea si zaharul in otet si se toarna peste zarzavatul taiat. Se pun la borcan se acopera cu otetul din vas si se dau la rece.

Se consuma la ciorbe si mancaruri satioase.


Analiza ingredientelor rețetei Salată cu ardei iute:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire