Rețetă Salată cu orez și fasole pinto
Vizite: 1723
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1 ceasca cu orez brun- 2 1/2 cesti cu apa
- 2 lingurite cu seminte de chimion
- 1/4 ceasca cu ulei de masline extra virgin
- 1/4 ceasca cu otet de vin
- 1 lingura cu oregano proaspat tocat sau 1 lingurita uscat
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1/4 lingurita cu sare
- 1/2 lingurita cu boia de ardei
- 60 g conserva cu fasole pinto
- 8 cepe verzi, taiate felii
- 1 ardei de marime medie, tocat
Preparare:
Se amesteca orezul cu apa si pune-l intr-un vas la fiert (la temperatura scazuta, aproximativ 40-45 minute). Se indeparteaza de pe foc si se lasa acoperit timp de 10 minute, apoi imprastie orezul pe un vas intins si se pune la racit timpt de 15 minute.Intre timp, se pun semintele de chimion intr-o tigaie si se prajesc timp de 1-2 minute. Intr-un blender se adauga uleiul, otetul, oregano, usturoiul, piperul si sarea.
Se opreste blenderul cand usturoiul a devenit pasta.
Se aseaza orezul intr-un vas mai mare si amesteca cu fasolea, ceapa si ardeiul si cu sosul obtinut cu ajutorul blenderului.
Analiza ingredientelor rețetei Salată cu orez și fasole pinto:
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Fasole albă (conservă)
Avantaje: Fasolea este ca mai bogată sursă de proteine vegetale, esențiale pentru vegetarieni și cu aport substanțial de calciu și fier. Prin conținutul bogat în fibre insolubile scade colesterolul din ...
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu.
Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale.
Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale.
Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri.
...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...