Rețetă Salată de andive
Vizite: 2712
        Timp preparare: N/A
    Dificultate: redusa
460 
    CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g andive- 40 g ulei
- 75 g lamaie
- sare
Preparare:
Andivele se spala, se indeparteaza frunzele vestede. Se desfac frunzele sanatoase si se taie fasii (in lung).Din ulei, zeama de lamaie, putina apa si sare se prepara un sos care se toarna peste andive fara sa se amestece.
Salata de andive se consuma indata ce a fost preparata.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de andive:
    	Andive
                
        Avantaje: Andivele sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, acid folic, calciu, fier, potasiu, zinc. În plus, andivele conțin si vitamina E, magneziu și fosfor.
...
        Dezavantaje: Pot conține urme de pesticide....
    
    	Lămâie
                
        Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
        Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
    
    	Sare de masă
                
        Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
        Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
    
    	Ulei de floarea soarelui
                
    Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
        Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). 
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...