Rețetă Salată de andive cu maioneză dietetică
Vizite: 2168
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
742
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g andive- 200 g maioneza dietetica
- 10 g mustar
- 1/2 leg. verdeata
- otet
Preparare:
Andivele se spala in mai multe ape, se indeparteaza frunzele vestede.Se desfac frunzele sanatoase, se taie in doua in lung si se asaza pe un platou.
Maioneza dietetica se amesteca cu o lingurita de mustar si verdeata tocata, se subtiaza cu o lingura de otet amestecat cu 2-3 linguri de apa si se toarna peste andive fara sa se amestece.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de andive cu maioneză dietetică:
Andive
Avantaje: Andivele sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, acid folic, calciu, fier, potasiu, zinc. În plus, andivele conțin si vitamina E, magneziu și fosfor.
...
Dezavantaje: Pot conține urme de pesticide....
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....