Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de bame conservată

Vizite: 1872
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- bame,
- ceapa rosie sau dulce,
- ardei gras jalapeno,
- boabe de mustar,
- cuisoare,
- piper,
- coriandru,
- foi de dafin,
- catei de usturoi,
- muguri de capere,
- miere de albine salbatice,
- ulei de masline stors la rece,
- sare de mare,
- otet de vin din orez,
- alge marine.

Preparare:

Bamele intregi se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cand clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pana se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara.

Pentru cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma, etc. Se poate consuma dupa minimum 7-10 zile de murat.
Se poate servi ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne sau ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de bame conservată:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Boabe de muștar
Boabele de muÈ™tar se folosesc cel mai bine în sosuri È™i murături. Stimulează sucurile gastrice È™i ajută la digestie....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Coriandru (semințe)
Avantaje: Semințele de coriandru sunt o sursă excelentă de calciu, fier și magneziu. În plus, ele conțin și vitamina C, fosfor, potasiu și zinc. Coriandrul este benefic pentru digestie, potență și...
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire