Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de castraveți

Vizite: 1696
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 3 castraveti mijlocii,
- 2 linguri ulei,
- 1 lingura otet,
- sare,
- piper,
- marar sau tarhon
- hatmatuchi

Preparare:

Castravetele contine multa apa, iar semintele si substanta mucilangioasa care le acopera sunt indigeste. De aceea este bine sa scobim miezul castravetilor, apoi taiem rondele pe care le asezam intr-un castronel randuri-randuri, presarate cu sare fina. Lasam sa stea cel putin doua ore pentru ca sa se scurga apa.

Apoi aruncam zeama lasata de castraveti, turnam peste ei apa rece (ca sa se fragezeasca), ii scurgem si ii dam la rece.

Intr-un pahar punem otetul, uleiul, piperul, mararul sau foile de tarhon si de hatmatuchi taiate marunt. Sare nu mai punem. Turnam sosul in momentul cand servim salata la masa.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de castraveți:

Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire