Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de creier de porc

Vizite: 3309
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4002

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg creier
- 300 g franzela
- 200 g ulei
- 150 g lamaie
- 30 ml otet
- piper
- sare

Preparare:

Creierul se lasa sa stea doua ore in apa rece, se fierbe in apa cu sare si otet.

Dupa ce s-a racit, se sfarama cu o furculita, se amesteca cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine, se adauga uleiul, putin cate putin, amestecandu-se bine.

Se potriveste gustul cu zeama de lamaie, sare si piper si se aranjeaza salata pe un platou.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de creier de porc:

Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire