ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de fructe de toamnă

Vizite: 2287
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- un ciorchine mare de struguri de masa,
- 2 mere,
- 3-4 prune mari,
- o para,
- o lingura de miere,
- 2 linguri de zeama de lamaie,
- 1-2 linguri de coniac.

Preparare:

Se spala bine strugurele si se aleg boabele sanatoase. Merele, prunele si para se curata de coaja, li se scot samburii si se taie cubulete. Fructele se amesteca intr-un bol (transparent daca avem).

Se adauga mierea, zeama de lamaie si se stropeste cu coniac. Se lasa o jumatate de ora sa se macereze. Se serveste cu zahar caramelizat sau cu frisca.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de fructe de toamnă:

Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți. Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C. Au efect antioxidant. Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri. Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A. Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide. Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri. Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Struguri
Avantaje: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C si vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi și sodiu. Strugurii sunt o importantă sursă de minerale. Conțin antioxidanți cu rol benefic pe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de struguri provine din zaharuri. Consumați în exces, pot cauza probleme stomacale. Unele persoane pot prezenta alergii la struguri, inclusiv la semințel...

Căutați rețete culinare după denumire