Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de icre de știucă

Vizite: 2455
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2185

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g icre de stiuca sau crap,
- miezul de la o jumatate de franzela,
- 150-200 g ulei,
- sare,
- o jumatate de lamaie,
- o ceapa.

Preparare:

Se spala icrele, se curata de pielite, apoi se scurg de apa (asta, daca le scoti tu din peste, altfel, nu le speli).

Separat se pune miezul de paine la inmuiat in apa, se stoarce, se freaca cu un pic de ulei si apoi se amesteca cu icrele.

Se bat icrele cu uleiul, care se adauga putin cate putin si zeama de la o jumatate de lamaie.

Se poate adauga la sfarsit ceapa tocata marunt (ceapa nu se adauga in timpul prepararii icrelor, pentru ca le amaraste). Se poate orna cu masline negre sau verzi sau feliute subtiri de lamaie.

Si pentru ca ele sa iasa putin mai pufoase, inainte de a pune ceapa, poti sa le stropesti cu putin sifon (sau apa minerala) si le invarti cu mixerul la fel cum faceai cand puneai ulei.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de icre de știucă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire