Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de morcovi cu ridichi

Vizite: 1430
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
112

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 morcovi
- o legatura de ridichi
- otet de mere
- ulei de masline
- sare
- putin mustar

Preparare:

Morcovii si ridichile se spala bine. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoare, ridichile se dau si ele pe razatoare. Amebele ingrediente se pun intr-un bol de salata.
Alaturi, intr-o cana se pun doua linguri de ulei de masline, o lingura de otet de mere, o lingurita de mustar si putina sare.
Se amesteca bine, apoi se toarna peste legume.
Va rezulta o salata delicioasa, o garnitura excelenta la ghiveciul de legume.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de morcovi cu ridichi:

Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ridichi roșii
Avantaje: Ridichile sunt bogate în fibre alimentare, vitamina C, acid folic și potasiu. Sunt benefice în caz de afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare, indigestie și dureri în piept....
Dezavantaje: Ridichile nu trebuie consumate de persoanele care suferă de ulcer, de inflamație gastrică sau de boli ale glandei tiroide....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.