Rețetă Salată de năut cu ton
Vizite: 3604
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
424
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- maioneza dintr-un galbenus- 2 linguri smantana
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 1 ceapa mijlocie
- 2 cesti naut fiert
Preparare:
Se fierbe bine nautul (de preferat sa se lase la inmuiat peste noapte), se scurge si se lasa la racit.Intre timp se face maioneza dintr-un galbenus de ou. Dupa ce este gata se adauga smantana, tonul scurs de zeama si ceapa taiata solzisori si se amesteca bine.
Se adauga la sfarsit si nautul fiert si se da la frigider cateva minute.
Se pot adauga sare si piper dupa gust.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de năut cu ton:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Năut
Avantaje: Sursă bogată de antioxidanți și minerale, cum ar fi fierul, zincul, magneziul, folatul și fosforul.
Conținut ridicat de fibre.
Sursă importantă de proteine....
Dezavantaje: Conținutul ridicat de fibre și amidon din năut poate provoca disconfort digestiv la unele persoane....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ton - conservă în ulei
Avantaje: Conserva de ton conține proteine, vitamina D, vitamina K, niacină, seleniu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate....