Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de pasăre

Vizite: 1606
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4678

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g carne de pasare
- 100 g ceapa
- 200 g morcovi
- 100 g telina
- 750 g cartofi
- 300 g mazare verde (conserva)
- 100 g gogosari in otet
- 200 g castraveti in otet
- 800 g maioneza dietetica
- 20 g mustar
- sare

Preparare:

Carnea de pasare se pune la fiert in apa cu sare,se spumeaza cat este necesar, se adauga ceapa si zarzavatul de supa si se continua fierberea, pana ce carnea este fiarta, se strecoara supa, se taie cuburi atat carnea cat si morcovii si telina.

Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se taie cuburi.

Mazarea se scurge si se clateste cu apa rece.

Gogosarii si castravetii se taie cuburi.

Se adauga 2/3 din cantitatea de maioneza dietetica amestecata cu mustarul si se potriveste gustul de sare.

Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de pasăre:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire