Rețetă Salată de țelină
Vizite: 1341
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
268
CALORII
Ingrediente/compozitie:
2 teline mari,2 linguri ulei,
1 lingura otet sau zeama de lamaie,
1 lingurita mustar,
patrunjel verde.
Preparare:
Curatam telina si o dam pe razatoarea mare (partea pe care se rad gutuile pentru dulceata).Punem telina rasa in apa clocotita, usor sarata, sa dea cateva clocote, pana sa moaie putin.
O scurgem intr-o strecuratoare si o asezam intr-o salatiera.
Servim salata cu sos de mustar, sau cu lamaie si ulei, sau cu otet si ulei. De asemenea putem sa o servim cu maioneza.
Presaram cateva frunzulite de patrunjel.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de țelină:
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...