Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de țelină

Vizite: 1341
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
268

CALORII

Ingrediente/compozitie:

2 teline mari,
2 linguri ulei,
1 lingura otet sau zeama de lamaie,
1 lingurita mustar,
patrunjel verde.

Preparare:

Curatam telina si o dam pe razatoarea mare (partea pe care se rad gutuile pentru dulceata).

Punem telina rasa in apa clocotita, usor sarata, sa dea cateva clocote, pana sa moaie putin.

O scurgem intr-o strecuratoare si o asezam intr-o salatiera.

Servim salata cu sos de mustar, sau cu lamaie si ulei, sau cu otet si ulei. De asemenea putem sa o servim cu maioneza.

Presaram cateva frunzulite de patrunjel.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de țelină:

Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire