Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de țelină cu maioneză

Vizite: 1960
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1018

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5-6 linguri de telina rasa,
- 3-4 mere,
- 5 linguri cu virf de maioneza,
- 4 linguri de smantana,
- o lamaie

Preparare:

Spalati telina, curatati-o si dati-o pe razatoarea cu gauri mici. Presarati-o apoi cu foarte putina sare, stropiti-o cu zeama de lamiie si amestecati-o bine.

Dupa o ora, curatati merele, radeti-le in acelasi mod si puneti-le peste telina. Adaugati apoi maioneza si amestecati cu o lingura de lemn.

Mod de servire:
La masa serviti salata garnisita cu smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de țelină cu maioneză:

Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire