Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de toamnă

Vizite: 2207
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
11410

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 3 kg ardei verzi,
- 3 kg gogosari verzi,
- 3 kg gogonele verzi,
- 1 l ulei,
- un borcan de mustar,
- 1/2 l otet,
- 2 l apa.

Preparare:

Se spala legumele si se taie in sferturi sau felii in functie de marimea lor.

Se prepara o solutie din otet si apa in proportie de 1 l otet la 2 l apa, se da in clocot si se oparesc foarte putin toate legumele. Dupa care se lasa sa se raceasca pe o tava.

Se face o maioneza din mustar si ulei, se sareaza dupa gust si se amasteca cu toate legumele.
Se aseaza in borcane. Se poate pune cateva bucatele de hrean in fiecare borcan, pentru ca preparatul sa reziste mai bine. Se inchide borcanul. Nu este nevoie de sterilizare.

Se serveste ca salata la friptura.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de toamnă:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Gogonele
Dezavantaje: Roșiile verzi pot provoca migrene persoanelor care sunt predispuse la această boală....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire