Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de vinete la borcan

Vizite: 1984
Timp preparare: 150min
Dificultate: redusa
2554

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 vinete mari,
- 200 ml untdelemn,
- sare,
- 1/2 lamaie.

Preparare:

Se coc vinetele pe foc deschis (flacara sau jar), se curata cu un cutit de lemn, se lasa sa se scurga de apa, asezate pe o sita sau pe un fund de lemn inclinat. Se toaca bine cu tocatorul de lemn, se adauga untdelemnul, sarea, zeama de lamaie, se amesteca bine.

Pe fundul borcanului, se pune o bucatica de panza curata, inmuiata in untdelemn, apoi vinetele tocate, deasupra, alta bucatica de panza inmuiata in untdelemn. Se lasa un loc gol de 1 cm, care se completeaza cu untdelemn.

Se fierbe in bain-marie o ora si jumatate. Dupa ce se raceste, se pune in camara, pe raft. Inainte de a fi consumate, se amesteca cu ceapa tocata.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de vinete la borcan:

Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire