Rețetă Salată italiană cu mezeluri
Vizite: 2082
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7897
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 350 g sunca- 350 g salam uscat
- 200 g castraveti in otet
- 100 g gogosari in otet
- 350 g mazare (conserva)
- 800 g mere
- 750 g maioneza
- piper
- sare
Preparare:
Sunca, salamul, castravetii si gogosarii se taie cubulete, merele se curata si se taie cubulete.Se adauga mazarea scursa bine, se amesteca cu maioneza si se potriveste gustul cu piper si sare.
Analiza ingredientelor rețetei Salată italiană cu mezeluri:
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Salam de vită și porc
Avantaje: Salamul conține proteine și vitamina B12....
Dezavantaje: Salamul este bogat în grăsimi saturate și sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....