Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată mexicană cu pui

Vizite: 1365
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată mexicană cu pui
4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

2 piepți de pui (cam 300 g)
1 cutie fasole roșie/neagră (400 g)
1 cutie porumb fiert
200 g brânză cheddar
3 roșii
200 g frunze spanac (sau oricare alte frunze salată)

Dressing:
1 ceapă
200 g iaurt grecesc
2 lingurițe muștar clasic
zeama de la 1-4 lămâie
sare, piper

Alte condimente:
chimen pisat
cimbru
oregano
boia dulce

Preparare:

Pentru dressing, am tocat ceapa și am lăsat-o cu sare vreo 10 minute, ca să se domolească iuțeala. Api am adăugat iaurtul, muștarul, zeama de lămâie, sare și piper și am amestecat. Am lăsat la rece.

Carnea de pui se taie bucățele mici și se prăjește în tigaie. Spre final am adăugat sare, piper, boia, cimbru, oregano și chimion.

Când se răcește puiul se amestecă toate ingredintele: carne, fasole, porumb, spanac, roșii tăiate feliuțe, brânza cheddar dată pe răzătoarea mare și dressing.

Poftă bună!


Analiza ingredientelor rețetei Salată mexicană cu pui:

Branză Cheddar
Avantaje: Brânza Cheddar este o sursă bună de proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Brânza Cheddar este bogată în grăsimi saturate....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Fasole roșie (conservă)
Avantaje: Fasolea este ca mai bogată sursă de proteine vegetale, esențiale pentru vegetarieni și cu aport substanțial de calciu și fier. Prin conținutul bogat în fibre insolubile scade colesterolul din ...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire