Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată rusească

Vizite: 1808
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2482

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg cartofi
- 500 g varza dulce
- 400 g sfecla rosie
- 300 g ceapa
- 600 g mere cretesti
- 50 ml otet
- 100 g ulei
- sare

Preparare:

Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata si se taie feliute subtiri.

Varza dulce se taie fideluta.

Sfecla se fierbe, se curata si se da pe razatoare (julien).

Ceapa se taie pestisori, se sareaza, se lasa sa stea doua ore si se stoarce bine.

Merele se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoare.

Se amesteca toate componentele, se adauga uleiul si otetul amestecat cu apa si se potriveste gustul cu sare si se da salata la rece pe timp de doua ore, pentru formarea gustului.


Analiza ingredientelor rețetei Salată rusească:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sfeclă roșie
Avantaje: Este un aliment bogat în substanțe nutritive. Pigmenții oferă beneficii sistemului cardiovascular. Este o importantă sursă de acid folic....
Dezavantaje: Poate cauza beturie, manifestată prin colorarea urinei în roz sau roșu deschis. De asemenea, poate conține oxalați, ce favorizează aparitia litiazei renale....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire