Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată orientală

Vizite: 1666
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată orientală
1285

CALORII

Ingrediente/compozitie:

1 kg cartofi
3-5 castraveciori acrii productie proprie
1 ceapa rosie
200 g masline negre
sare si piper
2 linguri de otet
3-4 linguri de ulei

Preparare:

Fierbem cartofii ,i taiem cuburi si i lasam la racit .
Tocam ceapa solzisori si castraveciorii feliute .
Amestecam toate ingredientele ,potrivim de sare si piper
.Adaugam otetul si uleiul si putem servi salata.
Daca nu o pregatim pentru posta putem adauga si ou fiert taiat felii .


Analiza ingredientelor rețetei Salată orientală:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire