Rețetă Saleuri cu cașcaval
Vizite: 1613
Timp preparare: 70min
Dificultate: redusa
6868
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 600 g faina- 500 g margarina
- 200 ml apa
- 300 g cascaval
- sare
Preparare:
Din faina, apa si sare se face o coca mai moale, care se lasa sa se odihneasca la rece 30 min.Se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm, se intinde margarina peste aluat, se intorc marginile aluatului peste margarina, se impatureste si se lasa sa stea la rece 15 min.
Se intinde cu sucitorul, se impatureste in trei si se lasa aluatul din nou la rece.
Se mai repeta operatia de 2-3 ori, apoi se intinde aluatul pe planseta, se taie fasii cu lungimea de 15-16 cm si latimea de 2 cm, se ung cu ou si se presara cu cascaval ras.
Se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.
Analiza ingredientelor rețetei Saleuri cu cașcaval:
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate.
Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).
Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...