Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sarmale în foi de varză

Vizite: 3967
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1006

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 varza noua
- 1 piept de pui
- orez
- 1 rosie
- 1 lingurita unt
- 1-2 linurite smantana

Preparare:

Se da prin tocator puiul, se amesteca cu orez. In prealabil rosia se curata si se scote samburi. Se taie marunt si se adauga la compozitie. Amestecul obtinut se pune pe foile de varza si se infasura. Apoi se pune la fiert in apa in care s-a inabusit rosia (daca nu este suficieta apa) se mai adauga pui si untul. Se lasa sa fiarba bine.
Dupa ce a fiert se adauga smantana si se face piure.


Analiza ingredientelor rețetei Sarmale în foi de varză:

Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire