Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Shaorma în casă

Vizite: 2417
Timp preparare: 40min
Dificultate: medie
Rețetă Shaorma în casă
2148

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 pachet de lipii, un piept de pui, maioneza, 3 castraveti murati, o varza mica alba, 1/2 kg cartofi prajiti, sare, 2-3 catei de usturoi, cateva linguri de smantana.

Preparare:

Fiecare lipie se intinde, se unge cu un strat foarte subtire de maioneza si se pun pe rand cartofii, varza, carnea, usturoiul, castravetii murati (toate in cantitati mici).

Se ruleaza fiecare lipie umpluta si se inchide la ambele capete; cand sunt gata toate de umplut , se dau la cuptorul cu microunde 2-3 minute.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Shaorma în casă:

Cartofi prăjiți
Sunt recomandați cartofii prăjiți tăiati mai gros, deoarece pot fi mai săraci in grăsimi și sare decât cei tăiați pai....
Dezavantaje: Cartofii prăjiți conțin grăsimi trans....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire