Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Șnițel cu ceapă

Vizite: 2299
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1973

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine,
- 300 g ceapa,
- 100 ml untdelemn,
- 100 ml suc de rosii,
- 50-100 ml vin alb,
- o foaie de dafin,
- piper,
- ienibahar,
- boia,
- sare,
- 2-3 catei de usturoi.

Preparare:

Carnea se taie in snitele de 1 cm grosime care se bat putin cu ciocanul de carne, ca sa se rupa fibrele din loc in loc (sa nu se stringa la prajit).

Intr-o cratita de 2 l, se pune untdelemnul care se infierbinta un minut; se asaza snitelele, unul langa altul, cate incap odata si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin.

In untdelemnul ramas care nu trebuie sa fie deloc ars se pune, imediat, ceapa taiata in felii subtiri si o lingurita rasa de sare, fara sa lase nici un moment untdelemnul sa se arda.

Se caleste la foc mic, pana cand devine lucioasa, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, piperul, snitelele si apa cat sa cuprinda bine ceapa. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand se moaie bine carnea, amestecindu-se din cand in cand ca sa nu se arda ceapa, si adaugand cate putina apa, pana cand sosul scade.

Cand toate sunt fierte, ceapa se moaie; se completeaza cu apa cat sa cuprinda snitelele, potrivindu-se gustul cu sare, vin sau zeama de lamaiie si cu usturoi taiat marunt. Se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez si cu salate de cruditati sau cu muraturi.


Analiza ingredientelor rețetei Șnițel cu ceapă:

Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire