Rețetă Sos alb cu usturoi
Vizite: 8716
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
839
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 50 g unt- 50 g faina
- 300 ml supa de oase
- 100 g smantana
- 20 ml otet
- 20 g usturoi
- sare
Preparare:
Untul se infierbanta, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu smantana amestecata cu supa de oase si otet si se lasa sa fiarba.Se pune mujdeiul de usturoi, se potriveste gustul de sare si se continua fierberea, pana ce sosul are consistenta necesara. La sfarsit se strecoara printr-o etamina.
Se foloseste la rasoluri de vaca si de pasare.
Analiza ingredientelor rețetei Sos alb cu usturoi:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...