Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de ciuperci

Vizite: 2362
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
1529

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g unt
- 50 g faina
- 200 g ciuperci
- 300 ml supa de oase
- 200 g smantana
- 1/2 leg. marar verde
- sare

Preparare:

Ciupercile se taie julien, se calesc in 50 g unt si se lasa sa fiarba in zeama lor. Restul de unt se infierbanta, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu supa de oase, se adauga ciupercile, sare si cateva fire de marar tocat marunt. Se lasa sa fiarba circa 15-20 min., se adauga smantana si se mai fierbe, pana ce sosul are consistenta necesara. Acest sos se foloseste la escalopuri, carne de pasare, salau umplut etc

Analiza ingredientelor rețetei Sos de ciuperci:

Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire