Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de ciuperci cu vin

Vizite: 1735
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1064

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g unt
- 150 g ceapa
- 200 g ciuperci
- 50 g faina
- 100 ml vin alb
- 25 g paste tomate
- 400 ml supa de oase
- piper
- sare

Preparare:

Ceapa se da pe razatoare, se caleste in unt, se adauga ciupercile oparite, scurse si taiate julien si se calesc impreuna, pana ce ciupercile sunt moi. Se stinge cu vin amestecat cu supa de oase si o lingura de bulion si se lasa sa fiarba 20 min. Separat, se incalzeste restul de unt, in care se caleste faina, se stinge cu supa de oase, se lasa sa fiarba 20 min. Separat, se incalzeste restul de unt, in care se caleste faina, se stinge cu supa de oase, se lasa sa fiarba 20 min., se amesteca cu ciupercile si se mai da un clocot. La sfarsit se potriveste gustul cu sare si piper. Se foloseste la fripturi.

Analiza ingredientelor rețetei Sos de ciuperci cu vin:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire