Rețetă Sos de hrean
Vizite: 3233
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
916
CALORII
Ingrediente/compozitie:
30 g faina,30 g unt sau untdelemn,
1/2 l lapte,
100 ml smantana,
zeama de lamaie sau otet,
1-2 linguri cu varf hrean ras,
sare.
Preparare:
Se prepara un sos alb,care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat.Cand este gata, cratita se ia de pe foc si se drege cu smantana frecata cu o lingura de apa rece.Se sareaza si se acreste cu putina zeama de lamiie sau cu 1/2 lingurita de otet. Hreanul, ras prin razatoarea cu gauri mici, se adauga in sos numai in momentul servirii, fara sa mai fiarba, altfel hreanul va da un gust amar sosului.
Pentru gust mai bun se mai poate pune si o lingurita cu zahar. Se serveste la carn rasol, crenvursti, carnati calzi, fripti sau fierti.
Analiza ingredientelor rețetei Sos de hrean:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Hrean rădăcină
Rădăcina de hrean gătită.
Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....