Rețetă Sos de roșii cu chilli
261
CALORII
2
PORTII
Ingrediente/compozitie:
250 ml pasta de tomate1 lingurita zahar brun
1 lingurita ardei iute tocat
1 lingurita otet balsamic
sare si piper dupa gust
Preparare:
Amestecati-le pe toate si puneti-le la fiert. Dupa ce incep sa fiarba reduceti focul si mentineti 10min amestecand ocazional.Iese un sos dulceag si putin condimentat foarte bun pentru pizza, paste, etc. Puneti mai mult ardei iute daca doriti sa-l condimentati mai tare.
Analiza ingredientelor rețetei Sos de roșii cu chilli:
Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă.
Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu.
Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu.
Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri.
...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională.
Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...