Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de smântână pentru vânat

Vizite: 3660
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
1138

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g unt
- 50 g faina
- 200 g smantana
- 20 g mustar
- 100 ml jiu de la friptura (sos)
- sare

Preparare:

Se infierbanta untul, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu smantana amestecata cu jiul (sosul) de la friptura si 100 ml de apa si se lasa sa fiarba la un foc domol timp de 30 min.

Se adauga mustarul, se strecoara printr-o etamina si se potriveste gustul de sare.

Se foloseste la fripturi din carne de vanat.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de smântână pentru vânat:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire