Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de vin pentru pește rasol

Vizite: 1550
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1171

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g unt sau untdelemn,
- 30 g faina,
- 2 galbenusuri,
- 100 ml smantana,
- 200 ml vin alb sec,
- 12 l supa in care a fiert pestele.

Preparare:

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita, un minut, la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecand bine pana se desfac cocoloasele si la urma se toarna vinul.

Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smintina si facultativ se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte.

Pentru aroma se adauga marar, patrunjel, tarhon dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de vin pentru pește rasol:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....

Căutați rețete culinare după denumire