Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de vișine

Vizite: 1335
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
1209

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g unt
- 50 g faina
- 150 g smantana
- 20 g zahar
- 300 g visine
- sare

Preparare:

Se infierbanta untul, se adauga faina, se caleste fara a se rumeni, se stinge cu smantana amestecata cu 150 ml apa si se lasa sa fiarba 25 min. Se adauga sarea, zaharul si visinele (fara samburi) si se mai fierb impreuna circa 15 min., apoi se trece sosul printr-un pasoar sau sita.

Se foloseste la rasol de vaca si de pasare. Acest sos se poate prepara si cu alte fructe, ca de exemplu: agrise, coacaze etc.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de vișine:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire