Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spaghete cu carne

Vizite: 2239
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2014

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 ceapa mare
- 1 morcov potrivit
- 2 linguri de bulion
- 2 catei de usturoi
- frunze de patrunjel sau telina
- 500 g carne tocata
- 1 pachet de spaghete
- 2-3 linguri de ulei

Preparare:

Sosul:
Se pune uleiul in tigaie, tocati ceapa marunt si prajiti-o un pic (sa nu fie rumena). Se adauga in acelasi timp usturoiul pisat apoi carnea tocata, in timp ce prajiti se ia o furculita mare si se farama carnea in timpul prajelii amestecand cu ceapa. Se adauga morcovul (taiat marunt in patratele).
Cand totul e prajit se adauga bulionul si o canuta de apa, se amesteca totul si se pune capacull. Cand sosul e ingrosat atunci se pune patrunjelul sau telina. Sosul e gata pentru a fi consumat.

Spaghete:
O oala mare, trei sferturi de apa, putina sare, se lasa apa sa fiarba in clocote. Se adauga spaghetele si se lasa la fiert cam 8 minute. Se strecoara si se limpezesc cu apa rece.


Analiza ingredientelor rețetei Spaghete cu carne:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Spaghete
Avantaje: Spaghetele au un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire