Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spaghete cu salam și usturoi

Vizite: 14089
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
1297

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- spaghete,
- 10-15 catei usturoi,
- 3 linguri ulei,
- 5 linguri paste tomate,
- o frunza mica de dafin,
- salam

Preparare:

Se fierb spaghetele si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, salamul taiat cubulete, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de Delikat.

Dupa ce s-a calit tot amestecul, se adauga apa (cca. o cana) si se fierbe, aprox. 7 min., apoi se toarna sosul peste spaghete.

Se poate servi cu ketchup.


Analiza ingredientelor rețetei Spaghete cu salam și usturoi:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Salam de vită și porc
Avantaje: Salamul conține proteine și vitamina B12....
Dezavantaje: Salamul este bogat în grăsimi saturate și sodiu....
Spaghete
Avantaje: Spaghetele au un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire