Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spanac Florentin

Vizite: 1734
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
419

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200-250 g spanac
- 2-3 rosii
- 2-3 lingurite smantana
- putin parmezan ras
- unt

Preparare:

Se curata spanacul si se spala. Se pune intr-o cratita cu putin unt si apa, pana se inmoaie. Se spala rosiile, se taie si se pun intr-o tava unsa cu unt la cuptor. Spanacul se pune intr-o forma unsa, iar pe deasupra se pun rosiile. Apoi, se presara parmezan ras si se mai lasa 10-12 minute la cuptor.

Analiza ingredientelor rețetei Spanac Florentin:

Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire