Rețetă Steluțe cu scorțișoară
Vizite: 1550
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4661
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 250 g faina de grau- 3 albusuri de ou
- 250 g zahar vanilinat
- 3 picaturi esenta de lamaie
- 1 lingurita rasa cu scortisoara
- 400 g nuca prajita
- zahar praf pentru decor
Preparare:
Albusurile se bat bine cu mixerul, la viteza superioara, pana cand se obtine o compozitie solida. Se adauga treptat zaharul pudra.Din aceasta compozitie se pastreaza 2 linguri care se vor folosi la ungerea stelutelor. In restul de compozitie se adauga zaharul vanilinat, esenta de lamaie, scortisoara si jumatate din cantitatea de nuca si se amesteca incet cu mixerul la viteza inferioara.Restul nucilor se amesteca cu aluatul pana cand acesta devine nelipicios.
Masa de lucru se presara cu zahar pudra si se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime.
Se taie stelutele, se pun in tava pe hartie de copt si se unge cu amestecul interior.
Analiza ingredientelor rețetei Steluțe cu scorțișoară:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....