Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sufleu de caise

Vizite: 1332
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2531

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Crema:
- 4 albusuri,
- 200 g zahar tos,
- o lingura cu varf marmelada de caise (150 g),
- 250 g frisca pentru ornat cu sau fara gelatina.

Sodoul:
- 4 galbenusuri,
- 500 ml lapte,
- 30 g zahar,
- zahar vanilat.

Preparare:

Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si marmelada si spuma se bate in continuare pe un vas cu apa clocotita, 8-10 minute, ca si pentru bezele.

Spuma se desarta intr-o cratita de 1 1/2 l unsa cu unt solid, care se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu. Cratita se asaza intr-o tava cu apa fierbinte pusa din timp in cuptor. Focul se reduce imediat, la submijlociu, lasand sufleul sa se coaca 25-30 minute, fara sa se deschida cuptorul 15 minute; dupa aceea focul se reduce mai multdaca cuptorul rumeneste prea tare.

Sufleul nu trebuie sa se rumeneasca, ci numai sa se intareasca. Sufleul se scoate apoi din tava lasindu-l apoi sa se raceasca in forma in care s-a copt pana a doua zi. Se tine in frigider 2-3 ore, ca sa devina mai consistent; se dezlipeste de marginea cratitei, daca s-a lipit ca sa nu impiedice rasturnarea.

Deasupra se pune un platou cu marginea de cca 3 cm inaltime si, printr-o miscare rapida se rastoarna impreuna cu cratita. Se orneaza deasupra cu frisca cu sau fara gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat. Se poate servi si neornat.Intr-un lighenas smaltuit de cca 2 l, galbenusurile se freaca cu o lingura de zahar (sa nu fie prea dulce, deoarece este si siropul de la crema) si se dilueaza cu laptele rece, adaugat cite putin la inceput.

Cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate cu telul in forma de para 10 minute, pana cand se leaga ca un sodou subtire, insistand pe fundul cazanelului ca sa nu se coaguleze galbenusurile. Dupa ce s-a luat de pe aburi, se pune zaharul vanilat, lasandu-l sa se raceasca.

Sodoul rece se toarna in jurul cremei pe platou; se lasa la frigider 2-3 ore, apoi se serveste.


Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de caise:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire