Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sufleu de griș

Vizite: 10979
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
391

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g gris
- 100 g lapte
- 15 g unt
- 10 g zahar
- 1/2 ou
- 25 g apa
- unt pentru forma

Preparare:

Se fierbe grisul in apa amestecata cu laptele, timp de 10 min. Se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul si untul, se adauga oul batut si se mai amesteca usor, apoi se asaza intr-o forma unsa cu unt si se fierbe pe baia de apa pina este gata.

Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de griș:

Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire